Nu har vi lämnat Sverige

Klintholm

Via Hanö och Kåseberga (vilka pärlor, Hanö i vårskrud med massor av hagtornsblom och tjogtals med näktergalar, Kåseberga lika magiskt som alltid med den intensiva lärksången uppe vid Ales stenar) begav vi oss i fredags (3/6) in på danska farvatten och anlände till Klintholm på Mön som första utländska hamn. På bilden ser man Joy akterifrån och märk där den danska flaggan uppe vid spridarna och kaptenen som skriver loggbok i sittbrunnen. Det vackra vädret har hållit i sig men den trogna nordostvinden hade mojnat så motorn fick göra jobbet en stor del av vägen. På lördagen for vi vidare söderut till Gedser, Danmarks sydligaste punkt, och nu blev det stiltje så det blev åter mest gång för motor. Men vi fick ändå rik utdelning: när vi närmade oss Gedser kom några tumlare och hade hoppuppvisning nära båten, de första någonsin för både Lennart och mig. Vilken höjdare! Och det känns gott att få pröva motorn på allvar eftersom den måste göra allt jobbet när vi kommer in på kanalerna – och hittills har den skött sig perfekt. Och tänk, nu har vi bara en dagsetapp på 50 sjömil kvar till delmålet Travemünde, där kanalresan börjar, masten skall ner och besättningen bytas.

Friday June 3rd we left Sweden and landed in our first foreign harbour, Klintholm on the island av Mön, Denmark. On Saturday we continued to Gedser, the southernmost tip of Denmark on the island of Falster. The weather is still marvelous as you can see on the picture from Klintholm but the wind has been weaker and the engine has done most of the job, tand it has worked o full satisfaction. Note also in the picture the danish guest flag och the captain writing the log. Now we have only one day left to Travemünde, where the canal starts, the mast will be taken down and the crew will change.  

Author: nilsassarson

Retired child psychiatrist but still working part-time. I am recently married to an american woman and we are living halftime in Stockholm, Sweden halftime in Palo Alto, Ca, USA. Have three kids and nine grandkids from earlier marriage.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s