Äntligen på väg mot Medelhavet…

Joy vid sin brygga på Långholmen

Joy, min Comfort 32, vid sin brygga på Långholmen, Stockholm

Sedan jag i 20-årsåldern läste Göran Schildts böcker om hans seglingar ner till och runt Medelhavet har det varit min dröm att göra detsamma. Och nu, när jag just fyllt 77 skall det bli av! Åtminstone skall jag göra ett ärligt försök. Det tog sin lilla tid – började segla på allvar först i 40-årsåldern, köpte min första segelbåt, Maxi 77:an Ellinor, när jag var 47 och bytte inte upp mig till en större och bekvämare båt, min Comfort 32:a Joy, förrän jag fyllt 71. Drömmen om Medelhavet hade jag hela tiden kvar men har fått vänta tills min nygamla fru Joyce från Kalifornien blivit varm i båtkläderna, tills den gamla Volvo Pentan (MD 11 C) havererat och blivit utbytt mot en nygammal och tills vi också övat en del slussningar i Göta Kanal.

Men nu är vi på gång. Denna sommar går vi från hemmahamnen hos Göta Segelsällskap på Långholmen, Stockholm, ner till Lübeck, tar där floder och kanaler genom Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike ner till Paris och därifrån till vinterhamn, troligen i Toul i östra Frankrike. Rutten är utlagd vecka för vecka och gastar inbokade. Just nu pågår en intensiv rustning för att bli färdiga till utsatt avresedag, den 25 maj. Nytt kylaggregat är installerat, en ny solpanel och en ny toa är på gång, utrustning kompletteras och trimmas…

To my non-Swedish friends:

The picture shows my sailboat Joy at its dock at Langholmen, Stockholm, close to where my wife Joyce and I live half of the year. It is being prepared for a big adventure, to realize a dream I have had for 50 years or more, to go through the rivers and canals of Europe down to the Mediterranean. This year will be part one, starting May 25th, sailing down to Travemünde, Germany, going  through Germany, Holland, Belgium och France , through Paris and then to Toul, a marina near Nancy in eastern France, where we in the middle of August will leave the boat during the winter while we go home to Stockholm and later Palo Alto, California. Lots of preparations has been going on during many years and of course most intensely this spring. And soon all is ready, the adventure can start…

Author: nilsassarson

Retired child psychiatrist but still working part-time. I am recently married to an american woman and we are living halftime in Stockholm, Sweden halftime in Palo Alto, Ca, USA. Have three kids and nine grandkids from earlier marriage.

One thought on “Äntligen på väg mot Medelhavet…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s